Myk overgang…

Publisert: 18. april 2012 i Uncategorized

Med bare tre dager igjen av arbeidslivet på denne siden av sommeren mente jeg at det var fornuftig å prøve en myk overgang til min nye tilværelse som temporær alenepappa på dagtid. Eva (fremdeles samboer’n) hadde bestilt seg time hos frisøren klokka 16:30 i dag, og siden jeg hadde møte med prosjektgruppa mi i sentrum mente hele familien at det var en god idé at jeg skulle overta foreldreansvaret for øyenstenen rundt klokka fire.

Halv fire ringte telefonen og jentene mine var på plass. Eva kan være litt for effektiv i blant. Da måtte jeg forlate min hardtarbeidende og engasjerte prosjektgruppe og rusle ut for å få instruksjoner av ‘a mor. Jeg klarte såvidt å få med meg når Tale skulle ha mat og at Eva hadde en mammalatte-date på kvelden før hun strenet fjong og nypynta bortover Bakklandets solfylte gater. Tale og jeg returnerte tilbake til møtet og prøvde oss på en slags oppsummering i fellesskap. Med varierende hell. Heldigvis er det en slags sjarm over Tale sitt tomme blikk og vimsete vesen, så de fleste forlot møterommet med et smil om munnen.

Så var det plutselig bare Tale og meg. Alene. I sentrum. Hva gjør man når man er alene med et spedbarn i vogn? Går tur selvfølgelig! Alle går jo tur. Så da gikk vi tur da. Bortover Bakklandets solfylte gater. Jeg er ikke skapt for å gå tur; det ble kjedelig etter cirka 10 minutter – og til alt overmål sovnet Tale! Og etter det jeg har fortsått skal hun sove cirka en time på ettermiddagen (ikke spør meg hvorfor), så da måtte jeg finne på noe i mellomtiden. Clas Ohlsson selvfølgelig!! Det ble førti minutter på gubbdagis – en sann fryd!

Så var det hjem til mating, skifting, bading, mating, tannpuss og senga! (Jeg snakker om Tale, ja). Overraskende nok var det ikke noe middag til meg hjemme, så da ble det rosinboller i dag. Godt det også!

I nevnte prosjektgruppe er det enorme mengder med kompetanse og erfaring når det gjelder barn. Jeg passer på å bruke kollegene mine aktivt for å lære mer om hvordan pappapermisjonen kan gjennomføres på en god og trygg måte.  De oser av gode, velmenende ord – og de deler villig vekk.

Som om ikke det var nok, så er det faktisk tre av oss som har fått barn noenlunde samtidig – faktisk innenfor 16 dager i juni i fjor. Og da blir det jo gjerne sånn at man snakker om barna sine. Og sammenlikner. Selv om man liksom ikke skal gjøre det. Ikke lurt. Og i alle fall ikke lurt hvis man er pappan til Tale! En av de andre barna har fått åtte tenner. Tale har knapt fått to. Det tredje barnet klarer snart å gå. Tale er så bedagelig anlagt at hun har sluttet å snu seg fra rygg til mage. Jeg synes i det hele tatt hun likner mer og mer på meg. Det er i det minste godt at hun har sjarm. Et tomt blikk og vimsete vesen altså.

Alt i alt en arbeidsdag i dag, men jeg kjente at feriefølelsen kom da jeg sto og så på hørselsvern med integrert FM-radio på Clas Ohlsson i dag.

kommentarer
 1. greted sier:

  Dette blir nok litt av en ferie, Bjørn! Skal nok holde et øye på rapportene dine 🙂

  • kopbjo sier:

   Ja, dette blir bra! 🙂 Har trua på dette prosjektet!! (Ja, det er en tidsavgrenset oppgave – og jeg skal bruke midlertidige ressurser. Hvorvidt det er en engangsoppgave kan kanskje diskuteres, men.. )

 2. aina sier:

  du bjørn, du bjørn… Why am I not surprised..?

  Aina

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s