Dagen før dagen … og for et forventningspress!

Publisert: 22. april 2012 i Uncategorized

Søndag kveld. Dagen før dagen. I morgen braker det løs med første feriedag. Ingen planer. Eller jo; én plan. Og gjett hvem som har lagt den planen! Eva, selvfølgelig. Heldigvis dreier deg seg bare om en telefonsamtale, og forhåpentligvis klarer jeg å få unnagjort den på et lite minutt. Jeg tror jeg skal klare å presse den oppgaven inn mellom all avslappingen. Jeg vil jo nødig miste feriefølelsen allerede første permisjonsdag!

Helt siden fredag har jeg gått og kjent på forventningspresset som følger med det å være en anerkjent populærvitenskapelig fremtredende blogger. Jeg må si at jeg føler med Emilie og Caroline. Bransjen er tøff; ingen tvil om det. Skal man vinne blogg-awards og nå førstesiden på Se & Hør, subsidiæert Her & Nå man klare minst ett blogginnlegg hver dag. Det har jeg allerede bevist at jeg ikke kommer til å klare, og har dermed senket mitt egen forventningspress. Og dermed lagt til rette for en ferie med færre oppgaver. Og slått fra meg muligheten for å vinne blogg-awards.

Er jeg klar for pappapermisjon? Ja! Jeg hadde syretesten i dag tidlig. Lørdag fikk vi besøk av min kjære nevø, og vi brukte kvelden til å moppe smågodt og spille FIFA 12 på Playstation. Tolvåringen knuste meg selvsagt….. I dag tidlig klokken 07:30 bestemte både Tale og fetter’n hennes seg for å stå opp. Og Eva bestemte seg for å ikke stå opp. Da måtte en overmoden, permisjonsklar, lovende og ung Bjørn trå til. Vi var ferdige med morgenstell og frokost klokken 09:00 – og klare for en ny runde med FIFA 12. Tale fikk lov til å se på fotballkampene fra gulvnivå, og var strålende fornøyd med det.

I helgen har jeg forresten avtalt og satt av tid til et pappalattetreff i sentrum. Én erfaren og to mindre erfarne fedre skal møtes for erfaringsutveksling og konversasjon. Jeg ser frem til å få førstehånds erfaring med det Eva har drevet med det siste året… Det vil si; jeg legger opp til å droppe shoppingen – det hadde blitt for travelt…

Jeg har som nevnt bestemt meg for å gå svært analytisk til verks når jeg nå i løpet av de neste tre månedene skal forske på hvorvidt pappapermisjon er noenlunde det samme som ferie eller ikke. Jeg har valgt en anerkjent metodikk utviklet av en av nåtidens fremste statistikere. Alle dager i permisjonen skal vurderes, og konkluderes med enten «feriedag» eller «ikke-feriedag». Så teller vi opp 6. august, og ser i hvor stor grad pappapermisjon er ferie. Jeg velger å ikke gå mer i detalj i metodikken av hensyn til mine lesere (jeg tenker på dere!).

Jeg gleder meg til å starte ferien i morgen. Den eneste lille nedturen er vel kanskje at jeg sannsynligvis må spille FIFA 12 alene i morgen tidlig klokken 09:00, men ellers ligger alt til rette for en super dag! Så gjelder det å huske den telefonsamtalen, da….

kommentarer
 1. Julez sier:

  Lykke til da, Bjørn 🙂

  Jeg gleder meg utrolig mye til å følge med på denne høyst vitenskapelige undersøkelsen. I og med at et barn er involvert, har du innhentet skriftlig tillatelse fra begge foreldre? Og har du fylt ut alle obligatoriske offentlige skjema i forbindelse med eksperimenter som involverer mennesker??

  • kopbjo sier:

   Takk Julez! 🙂 Så trivelig at noen følger bloggen; det blir straks mer morsomt å skrive når jeg vet at noen faktisk leser det…

   Jeg har innhentet muntlig godkjennelse fra den én forelder. Og siden jeg velger å benytte meg av Albanske og Malawiske lover, så slipper jeg å fylle ut andre skjema enn registreringen på WordPress og FACE….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s