Dag 1: En fantastisk drittdag!

Publisert: 23. april 2012 i Uncategorized

Den første dagen i min drøye tre måneder lange ferie startet tidlig. Seint til å være Tale, men litt for tidlig for meg. Jeg hørte de første lydene fra barnerommet rundt klokka åtte, men jeg valgte så snu meg og vende det andre kinnet til. Klokka halv ni var lydene såpass høye at jeg valgte å slepe meg ut av senga. Prinsessa var smørblid da hun skjønte at det var pappa som skulle ta vare på henne i dag; smilet gikk rundt da jeg løsnet tauverket og tok henne opp fra fengselsenga.

Dagens første utfordring kom da jeg fant ut at Eva ikke hadde lagt frem klær. Og siden vi hadde brukt Rosenborg-kjolen i går, var jeg veldig usikker på hva jeg skulle ta på den lille kroppen. Jeg har jo skjønt at hun ikke kan ha på seg det samme hver dag, så da måtte jeg grave dypt i skuffene der klærne lå pent sammenbrettet med tellekant. Det gjør de ikke lenger. Vi endte da opp med noe hun kunne holde varmen i. (Ja, jeg vet at dersom jeg skal bli en ekte rosa-blogger må jeg legge ut bilde av dagens antrekk, men jeg er ikke helt sikker på om jeg vil bli det enda..)

Frokost til Tale: NAN 3 og grøt
Frokost til pappa: Pizzarester og Pepsi Max

Etter frokost tok jeg telefonsamtalen jeg skrev om i går. Én telefonsamtale ble fort til fem, og man kan si det sånn at jeg brukte vesentlig mer enn det minuttet jeg stipulerte. Deretter gjorde jeg litt husarbeid mens Tale valgte å bruke sin fritid på å gnage på ei tresleiv og genseren sin. Stor stemning!

Så kom det en utfordring som jeg ikke hadde reflektert så mye rundt. Jeg måtte på do. Ordentlig på do. Og sant og si, så var jeg ikke kjempeklar for at Tale skulle kravle rundt doskåla når jeg skulle gjøre mitt fornødende. Snartenkt som jeg er satt jeg Tale i lekegrinda med ei tresleiv i hånda, før jeg satt meg godt til rette på ramma for å bli kvitt gårsdagens middag. La meg si det sånn at jeg hadde akkurat fått ut «forretten»  da jeg hørte tekjelen på kjøkkenet begynne å hyle. Dere vet; sånn god gammeldags tekjele som lager plystrelyd når vannet begynner å koke. Hva skjer? Tale blir litt usikker på hva som skjer på kjøkkenet når pappa er i 2. etasje, og begynner å skrike høylytt for sikkerhets skyld. Så der satt jeg da. På ramma. Med en tekjele som lagde høyere og høyere lyd. Og et barn som lagde høyere og høyere lyd. Det er sjelden jeg har vært så effektiv med dopapiret som da. Effektiv og nøye.

Etter litt om og men gikk vi på butikken for å handle melk, brød og middagsglass til Tale. Når vi først var ute og gikk, fant vi det for godt å stikke innom morfar. Han sto klar med kaffe, vafler og sine sedvanlige gode historier. Mens Tale tok seg en liten pust i bakken ute i vogna, hadde vi en lang og dyp svigerfar/svigersønn samtale – og svigerfar spurte meg om hvordan jeg syntes det var å ha pappapermisjon. Jeg sa det som det var, at dette var noe jeg godt kunne venne meg til. «Ja, men det e itj sikkert det bli vafla her hver dag da», var svaret jeg fikk.

Lunsj Tale: Brødskive med gomme (for første gang – kjempegodt!)
Lunsj pappa: Vafler. Mange vafler. (for 1000000 gang – kjempegodt!)

På vei hjem måtte vi innom butikken igjen for å kjøpe det jeg hadde glemt å kjøpte første gangen. Baby wipes og pepsi Max.Vel hjemme fikk vi koselig og overraskende besøk av kollega Andreas og hans sjarmerende datter Linnéa. Andreas sa han ville stikke innom og se hvordan det gikk, siden jeg hadde hatt permisjon og vært borte fra jobb så lenge. Jeg er usikker på hva han konkluderte med, da svetten silte av meg etter å ha gått den lange og tunge veien hjem fra butikken med full vogn.

Etter det hyggelige besøket tenkte jeg at jeg skulle benytte sjansen til å få ut gårsdagens hovedrett og dessert, siden jeg ble avbrutt av min egen dumhet tidligere på dagen. Denne gangen valgte jeg å ta med meg Tale; stadig med ei tresleiv i hånda. Og mens jeg satt der og gjorde det jeg skulle, så jeg pluselig at Tale satt seg godt til rette ved siden av toalettet og satte igang med det samme som pappa’n sin. Med lyd! Og tro meg; det er noe eget ved å gjennomføre synkroniserte toalettbesøk med sin 10 måneder gamle datter – som forøvrig har en fantastisk evne til å formidle det hun driver med gjennom lydeffekter.

Så var det middag:

Middag Tale: Fiskeboller (det gikk ned først etter at vi hadde satt på Kaptein Sabeltann)
Middag Pappa: Pizzarester og Pepsi Max

Resten av dagen gikk med til avslapping og kos med Tale. Mamma Eva kom slentrende hjem rett før leggetid, og det var nok dagens høydepunkt for vår lille prinsesse. Det var godt å gi mamma en klem etter en travel, pedagogisk korrekt og utviklende dag med pappan sin.

Dagens konklusjon: Defintivt ferie!


Resultat til nå:

Feriedager: 1
Ikke-feriedager: 0

 

kommentarer
 1. Tove A sier:

  Fantastisk! Gleder meg til resten av ferien! Sitter og leser med stort smil og venter i spenning på hva dere to finner på i morgen 🙂

 2. Frode sier:

  Artig, artig! 🙂 Men Bjørn, ref. «Tre innlegg på tre dager….», når kjære lille Tale har innbildt fisk- og skalldyrallergi, så serverer du fiskeboller?

  • kopbjo sier:

   Den kvikke, oppvakte og engasjerte leser! Imponert! Når det er sagt, så regnet jeg med at denne ville bli snappet opp. Saken er den at fiskeboller, fiskekaker og fiskepudding er unntakene som bekrefter regelen. Det er ingen innbildt allergi mot disse blandingsproduktene. Det har jeg lært gjennom et langt liv. Det har ikke Tale, og nettopp derfor fikk hun en slags major meltdown da vi skulle spise middag – og jeg måtte lure henne med å sette på Kaptein Sabeltann. Da blir hun nemlig distrahert nok til å spise… forstå det den som kan 🙂

 3. Bernhard Thon Våge sier:

  Veldig bra Bjørn. Jeg avslutter min «ferie» 8 mai og må si at jeg gleder meg bittelitt til å jobbe igjen. Men dagen idag inneholdt sånn ca 3 timers søvn på sofaen med lillegutt på magen fra 10 00 til 1300. Var litt trøtte begge to. Jævlig digg. Ble tresleiv på han her også… Imorgen så blir det litt pappalattetur. Lykke til videre. Følger med i spenning.

  • kopbjo sier:

   Takk! 🙂 Du er jo erfaren på disse feriegreiene, så jeg regner med at jeg kan få noen tips av deg underveis. Tre timer søvn på sofaen høres bra ut – kanskje noe å tenke på for meg også. Problemet er å få Tale til å ligge stille…. 😉 Kos deg med siste rest av ferie – og lykke til med jobbinga når du kommer så langt!

 4. Fantastisk skrevet! Dette blir noen spennende måneder, både for deg og dine lesere. Jeg gleder meg allerede til å se hva morgendagen byr på.:)

 5. Mamma sier:

  Jeg foreslår at du flytter hjem til mamma umiddelbart siden kostholdet ditt har gått helt av sporet. Du vet at alt forsvinner ikke under ramma – noe blir sittende igjen under T-skjorta og lengre inn i «rørsystemet»

  • kopbjo sier:

   Hehe! Det er bedre hvis du kan komme til Trondheim tror jeg! 😉 Det ble bedre mat i dag da – jeg har lagt middag med poteter. Helt selv! 😉

 6. C.E.A. sier:

  Ahhh! Endelig en forbundsfelle!! Jeg har også innbilt fisk- og skalldyrallergi, men fiskeboller og
  fiskepudding går utrolig greit ned her også! 🙂

  Lykke til med permisjonen 😀 Kos dere 😀

  Og en utfordring: Om ikke bilder, så hva med en kommentar som sier noe om farge på over- og underdel i dagens antrekk for Tale? Her har vi nemlig en pågående diskusjon om hvorvidt menn er totalt fargeblinde og ikke skjønner hva som passer sammen, eller om kvinner er for nøye på at alt skal matche..

  • kopbjo sier:

   Hei C.E.A! Hehe. Det er godt det er flere av oss. Jeg skal skrive noe om antrekk når det faktisk er jeg som gjør valget. Jeg er jo så heldig at samboer Eva av og til (eller muligens som oftest) legger frem klær til dattera (ikke meg, enda.. ) Hyggelig at du titter innom og leser!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s