Dag 4: Nestenulykke og velutvikla venninne

Publisert: 26. april 2012 i Uncategorized

I dag tidlig når jeg ble vekket av min skjønne prinsesse som laget gryntelyder på soverommet sitt måtte jeg kjenne etter om jeg var sliten. Klokka var forresten 07:45 – som vanlig. Jeg har tross alt hatt hundre prosent aleneansvar for et spedbarn i tre hele dager (åtte til fire). Hvem hadde trodd det for bare noen år siden? Etter å ha følt litt på stemningen i kroppen konkluderte jeg med at jeg ikke var sliten. Tvert om; jeg var ganske uthvilt og klar for en ny dag hjemme alene med Tale. Det underbygger bare Bjørns første postulat – at pappapermisjon er det samme som ferie.

Det skal sies at jeg får god hjelp av min hardarbeidende samboer Eva, som bruker arbeidsdagene til å flytte papir og drikke «kakao» i Nord-Trøndelag. Hun hadde nemlig lagt frem klær i dag også, noe som sparer meg for en del hodebry. Jeg har faktisk funnet ut at det er kun én ting jeg er opptatt av når det kommer til hvilke klær dattera skal ha på seg – nemlig at det er kjapt, trygt og billig å komme inn til det aller helligste: bæsjen. Klær som krever knepping av 1000 knapper og av og på med både det ene og andre er ikke spesielt effektivt. Klærne i dag var etter min smak sånn sett. Og til dere som etterlyser bilder av «dagens antrekk» – så skal jeg vurdere å innføre det etterhvert. Det er to ting som holder meg tilbake. Det ene er at jeg må huske å ta bilde. Det andre er at jeg er skeptisk til å legge ut bilder av Tale på dette Internettet de snakker så mye om, for da kan visst andre misbruke det senere og bruke det i reklame for analkløe, hemoroidekrem eller vidundermiddel mot åreknuter. Bilder av meg og mitt antrekk kan dere imidlertid få, for jeg hadde vært stolt av å kunne fronte den type reklamekampanjer:

Bilde

Etter påkledning og en vellykket frokost fikk jeg telefon fra Anders – min pappalattekamerat og -kollega; som hadde lyst til å ta med seg velutviklede og hyperstimulerte Mia på besøk. Siden jeg har ferie, og ikke hadde lagt de store planene for dagen synes jeg det hørtes ut som en god idé – så vi avtalte at han skulle komme i 13-tiden, slik at avkommene kunne få spise lunsj sammen. For det er det mye poeng i. De sitter jo ikke akkurat og prater sammen over brødskivene med henholdsvis banan (Mia) og magerost (Tale). De sitter jo bare og svimer mens de spiser – hvis de har noe fokus i det hele tatt så er det på taklampa eller ei tresleiv som ligger forlatt på gulvet…

Vi sendte etterhvert et bilde av de to håpefulle til mødrene deres, der de lekte så søtt sammen. Svaret vi fikk fra Anders’ samboer Ida er verdt å sitere:

«Her ser vi tydelig at pappan har kledd på den ene, mens mamman (les: Eva) har lagt frem klær til den andre. (..)»

Det er med ord ikke bare jeg som sliter med disse klærne. Nå skal det sies at jeg fikk en slags forespørsel på FACE om at jeg burde begynne å selge Me&I klær på fritiden – det tar jeg selvsagt som et komplement og en anerkjennelse for min moteriktige sans. Men; jeg har ferie – og kan ikke bruke tiden min på å jobbe! Blunkesmilesolbrillefjæææs!

Etter lunsj slang vi fra oss barna på stuegulvet og satt oss godt til rette i sofaen for litt voksenprat. Altså fotball og .. eh… fotball. Mia passet på å vise frem sine åtte tenner så ofte hun kunne, samtidig som hun sto ved bordet og tilsynelatende fulgte nøye med på voksenpraten. Tale satt på gulvet med sitt tomme blikk og sjarmerende vesen og lekte med ei tresleiv. Ikke at jeg sammenlikner. Mia er jo tross alt ti dager eldre enn Tale. Og Mia har mindre hår enn Tale. Mye mindre! Fordi hun klippet seg i forrige uke…Men helt alvorlig; jeg sammenlikner ikke, altså, Man skal ikke gjøre det har jeg jeg hørt. Når de har kommet forbi tenårene har Tale helt sikkert tatt igjen Mia allikevel, så det er liksom ikke noe poeng!

Ellers har det blitt en del pakking i dag. Vi reiser til den norske enklaven i Spania om noen dager, og det er helt utrolig hvor mye greier man må ha med til et lite spedbarn. Én ting er at vi må pakke for Tale, men det er veldig irriterende at hun bare sitter der og ser dumt på meg når jeg løper opp og ned trapper for å finne ting som hun skal ha med seg. Men jeg skjønner at hun ikke klarer å hjelpe til. Hun er tross alt ikke Mia heller.

Dagens lærepenge kom da Tale fikk øye på kjolen sin, som hang på en kleshenger på en spisestuestol. Da tenkte hun selvfølgelig: «Den kjolen har jeg lyst på NÅ«, og krabbet bort og dro til seg kjolen. Hva skjer? Jo, spisestuestolen detter bakover og sneier panneluggen til Tale – som blir sittende og se dumt på pappan som sklir over spisestuebordet i et urealistisk og komisk forsøk på å stoppe stolen. Nitti kilo ikke-atletisk kropp og reaksjonsevne på nivå med et pinnedyr var nok litt av et syn. Ok – 93 kilo, da.

Til middag ble det fiskekaker, og så fort det lukter mat på kjøkkenet kommer ‘a mor ilende hjem og vakta mi for i dag var over.

Dagens konklusjon: Barneskirenn! (Les: Ferie)


Resultat til nå:

Feriedager: 4
Ikke-feriedager: 0

kommentarer
 1. Frode sier:

  Er det jobb-kortet du fortsatt har hengende rundt halsen? Ikke helt i feriemodus enda?!

  • kopbjo sier:

   Bra observert Frode. Det stemmer at det er jobbkortet. Det er forøvrig Tale sitt favorittleketøy, nest etter tresleiva. Jeg tenker det er bra for henne å få litt variasjon og forskjellig stimulering i løpet av dagen!

 2. Frode sier:

  Spørsmål nr 2: Blir tresleiva med til Spania mon tro?

 3. JunePune.com sier:

  Wow.. 4 dager ferie til nå.. Slettes ikke værst 😉

 4. aina sier:

  Morsomt, faktisk virkelig morsomt og akkurat passe sarkastisk skrevet!

 5. Bjørn-Are sier:

  Forslag til antrekk:

  http://www.rbk-shop.no/display.aspx?menuid=4&prodid=3802

  Passer like godt i Norge som i Spania. Og kjøp 5 med en gang, så er uka sikret 😉

  B-A

  • kopbjo sier:

   Tale fikk en sånn når hun var to måneder gammel – av pappa’n sin selvfølgelig. Den begynner å bli litt liten, så det er vel på tide å «fornye» garderoben snart, ja 😉

 6. C.E.A. sier:

  Og jeg ser her at det allerede er 1-0 til kvinnene når det gjelder påkledning.. (som jeg nevnte i en kommentar under dag 3 ca) Kanskje myten er sann..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s