Dag 10: Eva and the poolboy & dagstur til Alicante

Publisert: 2. mai 2012 i Uncategorized

Følgende tall sto på vekkerklokken når jeg åpnet øynene forsiktig i dag tidlig: 08:49. Ved siden av meg lå min vakre forlovede med åpen munn og sov. Godt. Jeg hadde våknet av lyder fra rommet ved siden av, som noen minutter senere viste seg å være Tale som holdt på å ta livet av kosekluten sin. Med kosing. Jeg vekket Eva og varslet henne om at dattera var våken, og da var hun raskt på beina for å hente Tale inn til oss. Fra dyp søvn til aktiv mor på 3,9 sekunder. Intet mindre enn imponerende!

Mens hele familien lå i sengen så Eva ned på sitt eget bryst. Altså; vi snakker ikke om puppene – men regionen over. Og der var hun rød. Veldig rød.Så da foreslå hun likegodt at vi skulle dra til Alicante i dag; isteden for å slikke sol. Tale ristet på hodet (det er det eneste hun kan), mens jeg lot meg rive med og mente at det var en god idé. Så da startet morgen-kjøret, med mål om å komme oss raskest mulig avgårde.

I dag valgte vi å gjøre det slik at Eva tok morgenstellet med Tale mens jeg tok meg en lang og god dusj. Til tross for at det i stor grad er ferie å ha pappapermisjon så blir man jo sliten. Og da er det godt å restituere kroppen med massasjedusj og en ellers rolig start på dagen.

Når vi var ferdige med morgenstellet og igang med frokosten så vi at vår pool-boy (bassenggutt for dere som ikker så sterke i engelsk) var på plass for å gjøre det han skal gjøre et par ganger i uka. Dette var et øyeblikk Eva hadde gledet seg til siden vi kom, og hun styrtet bort til vinduet for å nye utsikten. Hun kom raskt tilbake til frokostbordet. Bassenggutten var 71 år. Men han hadde med seg kona på jobb, og da var jeg raskt borte ved vinduet, gitt….

Tale valgte å sove hele veien til Alicante; en kjøretur på en liten times tid i spansk trafikk. Og vel fremme parkerte vi i det første og beste parkeringshuset vi fant. Vi noterte oss navnet på parkeringshuset – Panoramis – og bega oss ut i jakten på butikker og kjøpesentre. Det eneste vi fant var restauranter, og etter times tid merket jeg at Eva ble mer og mer molefonken. Til alt overmål måtte Tale ha lunsj, og vi var nødt til å sette oss ned på en fortausrestaurant for å spise. Etter et glass hvitvin steg humøret til Eva betraktelig, og når vi til slutt fant et kjøpesenter gikk smilet rundt på mamma Eva. Da hadde vi vært i Alicante i tre og en halv time. Og Tale begynte å bli sliten – og sutrete. Men; med god underholdning fra pappa rakk Eva å handle veske, sko, bukse, bluse og noe annet småtteri på kun kort tid. Intet mindre enn imponerende! Det ble nok ikke den byturen som mamma Eva hadde sett for seg, og den ble ikke akkurat bedre av at vi fant ut at «Panoramis» var et stort kjøpesenter når vi skulle hente bilen…..

Når vi kom hjem ga vi Tale middag og kveldsmat rett etter hverandre. Jeg aner ikke hva hun fikk til middag, men det så ut som barnemat og det var bilde av grønnsaker på glasset. Til kveldsmat fikk hun grøt – tror jeg. Også er vi så heldige at det er badekar i huset vi bor i – til forskjell fra krypinnet vårt i Norge. Og når vi putter Tale oppi det med litt vann blir hun helt rabiat – på en positiv måte, altså! Hun kaster seg opp mot enden av badekaret og sklir ned i vannet på magen… hodet dunker borti både det ene og andre; uten at hun tar nevneverdig notis av det. Godt for Tale og stor humor for de voksne!

Tale kom seg i seng klokka åtte i kveld, så da håper vi hun sover til klokka 9 i morgen også. Og akkurat nå står Eva og lager middag på kjøkkenet, mens jeg sitter i stua og blogger sammen med San Miguel. Ferie? Jepp!

Dagens konklusjon: Ferie!


Resultat til nå:

Feriedager: 9
Ikke-feriedager: 1

kommentarer
  1. elinkrol sier:

    Hei, Bjørn, kor arti at du blogga Pappapermisjonen, og ser ut at til at dåkker har det riktig bra alle sammen, sånn skal det være. Kos dåkker! 🙂

    • kopbjo sier:

      Hei Elin! Takk for koselig tilbakemelding! 🙂 Kos deg med en forhåpentligvis herlig vår og sommer i gamlelandet du også!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s