Dag 11: Fra å gjøre ingenting til syndefloden

Publisert: 3. mai 2012 i Uncategorized

I dag hadde vi følgende plan: Å gjøre ingenting i sola. Det startet vi med litt før halv ni i dag – Tale var så elskverdig at hun vekket oss med en herlig uharmonisk blanding av uforståelig babling og hyling. Ikke ulik pappaen sin etter noen øl med andre ord.

Jeg velger å ikke skrive at Tale spiste NAN 3 og grøt til frokost, for det har den oppvakte og trofaste leser (Tale sin farmor) selvfølgelig fått med seg i de foregående 10 innleggene. Etter frokost for både store og små bar det ut i solsengene for å gjøre de bleke kroppene våre enda mer rosa. Jeg er den første til å innrømme at det ikke er spesielt vakkert med en hårete kropp som er hvit- og rosaflekkete – avhengig av hvor man har smurt seg med solkrem og ikke. Og for ordens skyld; jeg skriver om meg selv – ikke samboer Eva.

Etter en stund i sola var det tid for en dukkert i bassenget, og der var jeg så uheldig at jeg tok en ufrivillig salto under vann – fordi jeg på akrobatisk vis gjorde et forsøk på å komme meg oppå en svømmemadrass på dypt vann. Alle tomrom i kroppen ble fylt med klorvann, og mine drøye 90 kilo sank som en stein til bånn. På et eller annet vis klarte jeg å få hodet over vann, og rakk akkurat bort til bassengkanten før sjokket kom. Jeg kunne ha dødd! I min desperasjon ropte jeg nettopp det til Eva i håp om å få litt trøst og sympati. Hun svarte:

Bra du ikke døde, for jeg kan ikke kjøre leiebilen!

Ellers har jeg blitt enda bedre kjent med Miguel og Coronita i løpet av dagen. Og Eva har prøvd å gjenopplive en hvitvin hun glemte å fryseren i går. Gjenopplivningen gikk tilsynelatende bedre og bedre ut over dagen. Litt utpå ettermiddagen kom Eva på at hun hadde tenkt til å jogge seg en tur i dag, men ble litt i stuss. Det er visstnok slik at man ikke skal bade etter at man har spist. Men er det sånn at man ikke skal trene etter å ha drukket et par glass hvitvin? Hvordan er det med alkohol og trening (i den rekkefølgen)? Er det noen som har noen teorier?

Men; dette er jo en pappapermisjon-blogg. Og jeg har jo pappapermisjon. Og således et slags hovedansvar for min øyensten – Tale. Som nevnt tidligere har hun jo i det siste lært seg å stå, men hun har hele tiden vært smart nok til å holde seg fast i noe når hun reiser seg. Så lur var hun ikke i dag. Hun kom seg opp på alle fire med rumpa rett i været, og klarte jaggu å få opp armene og overkroppen. På steinheller. Uten en dritt å holde seg fast i. Jeg rakk å se både gleden, stoltheten og desperasjonen i øynene hennes – i den rekkefølgen – før hun tryna så det smalt. Heldigvis med en dyvåt bleie som buffer mellom stumpen og Spanias herdede og ekstra harde steinheller.

Som et ledd i min pappapermisjon prøver jeg å bidra med i husarbeidet enn vanlig. Samtidig som jeg utøver min rolle som pappa på en eksemplarisk måte. Jeg må si jeg er imponert av egen prestasjon så langt. Men nok om det. Når jeg jobbet hardt med å stable skitne kopper og kar inn i oppvaskmaskinen fant Tale ut at hun skulle hjelpe til. Så når jeg – et stakket sekund sto med ryggen til – krabbet likegodt Tale inn i oppvaskmaskinen! Hun har blitt litt møkkete av å krabbe rundt i hagen, men ikke så møkkete. Ikke klarte jeg å finne noe barneprogram på oppvaskmaskinen heller, så vi droppet den planen.

Ellers fikk jeg æren av å berta kveldsmat i dag. Vi plasserte henne i IKEA-stolen med sånn smekke med oppsamler, klar til å fortære litt ekte spansk grøt. Tale gapte, og jeg lasset innpå. Helt til skålen var nesten tom. Da kom det først et host. Så en slags harke-lyd. Og så et host til. Deretter to rap og en harke-lyd igjen. Så kom den. Syndefloden. Først fylte hun opp hele oppsamleren på smekka med halvfordøyd kvelds- og middagsmat. Deretter bordet på IKEA-stolen. Så shortsen, beina og sokkene til pappaen sin. Og til slutt gulvet. Jeg er sikker på at hvis kunne fylt opp to-tre middagglass og fryst de ned igjen hvis vi ville. Det ble med andre ord på med ny pyjamas, før det var mars i seng!

Dagens konklusjon: Vi er i Spania – hva tror du? Ferie! 🙂


Resultat til nå:

Feriedager: 10
Ikke-feriedager: 1

kommentarer
  1. Linda sier:

    Hei!
    Som svar på det Eva lurte på,jo,det går fint an å jogge etter et par glass vin (pjuh,håper ikke Janne leser dette….). Det har hendt en sjelden gang at jeg har gjort det,med pulsklokke og alt. Gjennomsnittspulsen er lavere, men min vanlige joggeløype på 3,47 km viser da alt fra 4,13 til 4,32(?!),sikkert noe feil på gps-en,tenker jeg. 😉 Leser bloggen din så ofte jeg kan,hils jentene dine og fortsatt god ferie!!

    • kopbjo sier:

      Hehehe! Legendarisk! Det MÅ være noe feil med GPS’en ja! 🙂 Flott å få dette avklart, da kan jeg sende Eva på løpetur også etter klokka 11:45 i ferien! 😉 Hyggelig at du titter innom bloggen – det er stas! Ha en super helg, Linda!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s