Dag 21: Mojito før lunsj / Stillongs i Syden

Publisert: 13. mai 2012 i Uncategorized

Den siste dagen i den kritiske tredje uken av pappapermisjonen (slash ferie) startet for min del med at min kjære samboer satt skrevs over meg. Og da tror sikkert den oppvakte leser at vi var i gang med å bake lillebror. Men neida. Det er jo ikke fredag; det er søndag. Og Eva hadde klær på. Dessverre. Vi har nemlig lagt Tale inn på soverommet vårt i anledning besøket av de fire besteforeldrene. Og sengen hennes står selvfølgelig på min side*. Tale hadde visstnok ligget og skreket et lite kvarter uten at jeg hadde merket det. Så da var Eva på vei bort for å ta opp Tale. Og satt altså oppå meg. I senga.

Siden det er helg og vi strengt tatt har delt foreldrerett og -omsorg, så tok Eva morgenstellet i dag. Og så snart hun var ferdig gikk hun ut og leverte Tale til farfar som visstnok hadde stått opp da han hørte det sjokkerte ropet mitt når jeg våknet av at Eva satt over meg i senga. Han var i alle fall klar for å gi barnebarnet alt hun ville ha. Og det fikk hun. Melk, altså. Og underholdning. Farfar er nemlig veldig flink til å synge for Tale:

Bake bake lillebror,
nå er Tale veldig stor,
ikke vent – gjør det nå,
så Tale en liten bror kan få! 

Etterhvert kom morfar ruslende, men snudde raskt i døra da han ble konfrontert med at veggen mellom soverommet hans og gangen hadde flyttet seg 5 centimeter i løpet av natta på grunn av snorkinga hans. Veggen er av mur.

Når mormor endelig fant veien ut fra soverommet, badet, soverommet, badet, soverommet og til slutt det andre badet sendte hun et raskt blikk på Tale og så strengt på dattera si. Mormor mente nemlig at Tale måtte ha på seg stillongs fordi hun hadde tendenser til å bli litt rosa på den ene leggen. Hvis man brukte forstørrelsesglass og godt lys. Og ikke fordi hun var solbrent, for Eva har smurt Tale med faktor 50. To ganger. (Hun tror nemlig at hvis hun smører dattera to ganger med faktor 50 blir det faktor 100). Neida; det var fordi Tale har krabbet på flisene utenfor huset i noen dager. Og dermed fått ubetydelige merker på leggen. Så da mener mormor at Tale må ga på stillongs. I Spania. I 30 grader.

Etter frokost bestemte vi oss for å dra til Torrevieja for å få med oss avslutningen av en eller annen festival i byen. Tale og jeg måtte kjøre flere ganger inn til byen for å få med alle besteforeldrene, krykkene og de andre remediene de skulle ha med seg. Ikke at det var så mye selskap i Tale, for hun sov jo hele tiden. Er det ikke typisk? Når du for en gangs skyld ønsker litt selskap i barnet man bruker masse tid å krefter på – så sover ‘a.

Så fort vi hadde kommet inn til Torrevieja bestemte mormor og Eva (mor og datter der altså) seg for å få seg noe å drikke. Vi forvillet oss inn på et slags tivoli i byen på jakt etter forfriskninger. Der var det pilkast, ballkast, radiostyrte båter (!) og en tilsvarende bod som bare solgte Mojito. Så da ble det Mojito på mormor og Eva. Etter frokost. Før lunsj. Ingen tvil om at de er i Torrevieja. På ferie. I Syden.

I Torrevieja var Tale spak. Og tilbakelent. Det var behagelig. Trolig var det på grunn av varmen. Tredve grader og rasjonering av vannet til dattera gjør underverker. Hun lå og døste i vogna si mens farmor løp entusiastisk og nærmest i ekstase mellom bodene som selger overpriset juggel til intetanende turister. Når vi var ferdig med stripa hadde farmor to store plastposer fylt med juggel, mens Tale var behagelig slapp. Hun fikk ikke ut en lyd.

Det var først når vi kom hjem fra Torrevieja at Tale kviknet til. Da fikk hun middag. Og vann. Av pappaen sin, selvfølgelig. Og det var første gangen jeg kommuniserte med prinsessa i dag. Så jeg kan vel ikke si at det har vært spesielt travelt i dag. Snarere tvert om; det har vært veldig avslappende og behagelig. Sånn det er – og burde være – å ha pappapermisjon (slash ferie).

Dagens konklusjon: Ferie


Resultat til nå:

Feriedager: 20
Ikke-feriedager: 1

* Årsaken til at sengen står på min side av sengen er at Eva våkner så lett av Tale. Som om det gjør noen forskjell. Men; jeg har jo tross alt pappapermisjon (slash ferie) – og da er det bare rett og rimelig at jeg kan nyte synet av min vakre datter.

 

kommentarer
  1. BsP © 2012 sier:

    Mojito før lunsj i syden må vel være greit, er vel verre med stillongs… Eller???

    http://badsystemproductions.wordpress.com

    • kopbjo sier:

      Siden vi er ansvarlige småbarnsforeldre prøver vi å ikke nyte alkohol før lunsj. Men det er ikke alltid det går etter planen. 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s