Dag 32: Tale lærte noe nytt – og fikk et ufrivillig boblebad

Publisert: 24. mai 2012 i Uncategorized

Det ble frokost innendørs i dag. Dronningene Eva og Ida bestemte det. Det var nemlig 26 grader. Og litt tåke. Skumle saker. De sørget imidlertid for å dekke et flott frokostbord, mens de ansvarlige pappapermitørene sørget for at småjentene var mette og fornøyde. Når de voksne etterhvert skulle spise, satt Konfirmanten (Mia) pent og pyntelig ved enden av bordet og så – uten å si et pip – på at de voksne spiste. Tale på sin side hadde klaget seg ned fra IKEA-tronen sin og ned på gulvet, der hun med stor iver og entusiasme krabbet iherdig etter et papirark som hun kastet foran seg. Som vanlig med lyd. Mye lyd.

Etterhvert kom det unge, stormforelskede paret Anders og Ida på at kanskje Mia skulle få utfolde seg sammen med Tale på gulvet. Da hadde hun tross alt sittet helt stille ved bordet til alle hadde spist ferdig, og skulle få lov til å leke litt mens de voksne drakk opp kaffen sin og Ida drakk opp resten av sjokolademelka si. Mia krabbet sporenstreks bort til trilla til Tale, der hun fikk øye på en smokk som var festet til vognen med en slags kjetting. Den ville hun selvfølgelig prøve, og stappet omtrent hele smokken i munnen – stående ved siden av vognen. Og der sto hun lenge! Med smokken i munnen. Og hun sugde til hun ble blå i ansiktet.

Mia får nemlig ikke lov til å bruke smokk av foreldrene sine. De mener at slikt ikke er i tråd med den pedagogiske, odontologiske og sansemessige utviklingen til konfirmanten sin. Jeg tror at dagens hendelse var starten på ungdomsopprøret til Mia, der hun gir tydelig uttrykk for hva hun mener om foreldrenes til dels strenge oppdragelse. Personlig synes jeg veldig synd på Mia om dagen, og skal aktivt pushe smokker til henne de neste dagene. Fordi hun fortjener det.

Hadde det ikke vært for at Tale kom og tok tilbake smokken sin etter en liten halvtime tror jeg Mia hadde stått der hele dagen.

Etter å ha vært litt ute i sola bestemte dronningene (fremdeles Ida og Eva) at gutta skulle dra på verdens største matbutikk å handle middag til kvelden. Anders og jeg lever under strenge regimer begge to, og turte ikke annet enn å gjøre som vi ble fortalt.

Når vi kom hjem fra butikken kunne den stolte mamma Eva fortelle at Tale hadde lært å legge hodet på skakke. Jeg aner ikke om det er seint eller tidlig i forhold til statens standard for barn sin normalvekst- og utvikling – men jeg er ganske sikker på at det er andre ting hun trengte å lære mer enn det. Akkurat nå. Som å sitte rolig ved matbordet for eksempel.

En annen ting den produktive og ivrige mammaen hadde prøvd å lære bort til dattera mens jeg var borte, var å spise små terninger av brødskiver selv. Altså en så enkel ting som å løfte opp en brødbit og putte den i munnen selv. Alene. Akkurat som hun gjør med alt annet hun finner. Stein. Sand. Blader. Sko. Og alt mulig annet som ligger på bakken eller gulvet. Resultatet av det prøveprosjektet hadde vært at Tale faktisk hadde prøvd å spise selv. Uten hender. Hun hadde rett og slett ført det lille hodet med de store øynene og den åpne munnen ned bort brødbitene som lå på bordet. Omtrent som å fiske etter premie i andedammen på 17. mai. Det hadde ikke blitt noen premie på Tale i dag. Eller lunsj om du vil.

Under kveldsstellet gjorde vi et nytt forsøk på at småjentene skulle bade sammen, og denne gangen hadde vi alle et berettiget håp om at Mia ikke skulle ha noen uhell i badevannet. Hun hadde nemlig både gulpet og bæsjet på land tidligere på dagen. Og det gikk bra. Veldig lenge. Helt til Mia ikke klarte å holde seg lenger, og slapp en promp* som sørget for en aldri så liten tsunami oppi badekaret. Heldigvis skjønte ikke Tale så mye, så hun fortsatte å plaske i badekaret med åpen munn og et tomt blikk mens hun koste seg i boblebadet.

Dagens konklusjon: Ferie.

* Eva slapp en sympati-promp for Mia senere på kvelden.


Resultat til nå:

Feriedager: 31
Ikke-feriedager: 1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s