Dag 33: Prinsessekrangel og Dentinox

Publisert: 25. mai 2012 i Uncategorized

Fokus på dag 33 av pappapermisjonen har i all hovedsak vært to ting. Ei tann og småkrangling mellom prinsessa og hennes jevnaldrende venninne – Mia – den velutvikla konfirmanten.

Det hele startet i dag tidlig – ved frokostbordet. Da hadde nemlig småjentene allerede fått i seg frokosten sin. Vi hadde matet Tale med NAN 3 og tyntflytende grøt, mens Mia hadde gaflet i seg en tjukk grovbrødskive med skinkeost og drukket melk selv. For å unngå at småjentene skulle ødelegge frokostidyllen til de voksne, hadde vi sperret av halve verandaen med stoler, blomsterkrukker, et plaskebasseng og mine lekre bein.

Mia fikk imidlertid fort ferten av mat, og hadde stø kurs mot bordet allerede før noen hadde klart å smøre den første brødskiva. Hun sto og hang over foten min, og strakk seg så lang hun var etter all den fristende maten som sto på bordet. Og hun nektet å gi seg. Etter tjue minutter fikk jeg krampe i leggen, og måtte se meg slått av den lille jenta med jernviljen. Hun krabbet bort til bordet, reiste seg opp og så på mammaen sin med store, tårevåte øyne. Pappa Anders reiste seg sporenstreks og skøyt frem fuglekassa si – før han løftet Mia tilbake til den andre siden av sperringene.

Fem minutter var hun på plass igjen. Ved foten min. Denne gangen hadde hun riktignok fulgt etter Tale, som sto som en full alke og sutret fordi hun ikke fikk noe oppmerksomhet av noen. Trodde vi. Det viste seg i ettertid at det var ei tann på vei. Bak henne sto imidlertid Mia, og hadde nok en gang fått snusen i alle de gode matvarene som sto på bordet. Hun hadde tydeligvis ikke tenkt til å la Tale stå i veien for en ny kulinarisk opplevelse, og dyttet til prinsessa så hun tryna over beinet til pappaen sin.

Tale ble tydelig forbanna – det har hun etter mammaen sin – og dyttet tilbake. På Mia – som fremdeles sto og hang over beinet mitt på jakt etter mat. Jeg er ikke sikker på om Tale dyttet så hardt hun kunne, men det var i alle fall umulig å se på Mia. Hun sto fjellstøtt med utstrakt arm og en veldig sulten mage.

Litt senere på dagen klarte imidlertid Tale å ta skikkelig igjen på Mia. Hun har det nemlig å med skyve en plastleke foran seg, mens hun krabber med én arm, ett kne og én fot. Og denne skjøv hun rundt på verandaen, mens Mia fulgte hakk i hel. Så da valgte Tale å presse seg selv og plastleken mellom husveggen og en stol. Det klarte ikke Mia, da hun er litt kraftigere bygd enn Tale. Mia ble faktisk sittende fast, og av frykt for å få kjeft turte hun ikke å si ifra heller. Jeg vet ikke hvor lenge hun hadde sittet fast mellom veggen og stolen da jeg hjalp henne løs..  

Forøvrig har Tale sutret stort sett i hele dag. I alle fall frem til vi fikk bekreftet at Tale endelig hadde en ny tann på gang. I underkjeven. Dessverre. Hun kommer jo til å likne på Yngve Hågensen siden hun aldri får noen tenner i overkjeven. Uansett; hun sutret og skreik og hylte og grein – og vi visste ikke hva annet vi kunne gjøre enn å gi henne en slags bitering. Heldigvis hadde det erfarne og ansvarlige foreldreparet Anders og Ida tatt med seg et vidundermiddel til å smøre på gommene til små barn når de får tenner – Dentinox – og vi var så heldige å få låne litt til den ulykkelige prinsessa vår. Jeg skjønner imidlertid ikke hvorfor de hadde det med, for Mia har jo fått alle tennene sine både i under- og overkjeven.

Tale ble en helt annen når hun fikk hjelp til å bli kvitt den ekle følelsen i munnen, og det er Anders og Ida sin fortjeneste at vi fikk en rolig ettermiddag og kveld. Det er godt og trygt å ha med seg ansvarlige og tillitvekkende venner på tur.

Konklusjon: Ferie – til tross for mye grining.


Resultat til nå:

Feriedager: 32
Ikke-feriedager: 1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s