Dag 38 – 42: Fra 30 grader og sol til 5 grader og regn – tilbake i bartebyen!

Publisert: 3. juni 2012 i Uncategorized

Det måtte jo skje. Alle skjønte det. Til og med jeg skjønte det. Å skrive ett innlegg per dag ble for tøft. Det betyr imidlertid ikke at jeg har avsluttet forskningen min. På mange måter starter den nå. For alvor.

Vi er nemlig hjemme fra Spania, og samboer Eva skal på jobb i morgen. Og jeg skal være hjemme med Tale. Alene. 100% hovedforsørger, forbilde og primær omsorgsperson. For både meg selv og Tale. Eva jobber nemlig i et helt annet fylke, og har ikke anledning til å komme hjem for å skifte bleier eller andre nødvendige ærend. Det kan fort bli et problem.

De siste dagene av våre fem deilige uker i Los Montesinos i Spania valgte jeg å ta ut full ferie. Derfor ble det ikke noen blogginnlegg. Og det vil jeg beklage – først og fremst ovenfor min ene trofaste leser og besteforeldrene. Men selv vi som har ferie på full tid må ha ferie i blant.

Dag 38, 39 og 40 var i det store og hele ganske lik dag 34. Vi tilbragte med andre ord dagene i huset sammen med Anders, Ida og Mia (konfirmant i sitt første leveår), mens Eva og jeg hadde en og annen adspredelse på det lokale kjøpesenteret. Eva handlet mens jeg underholdt Tale med Cheeky Charlie og mengder med kjeks.

På den siste handleturen hadde Eva tatt meg seg alle pengene hun brant inne med, og stakk sporenstreks inn på en klesbutikk hun hadde vært på 5 ganger før i ferien (nei, jeg overdriver ikke). Der stilte hun seg opp foran en vegg med bare… klær. Masse klær. Stor vegg. Flere etasjer. Og der begynte hun å rive ned klær og lesse de oppå armen sin. Jeg tror hun hadde et tosifret antall plagg på armen idet hun tuslet inn i prøverommet.

Må jo ta med det som er fint når jeg først skal prøve klær

Heldigvis var det mye som ikke passet, og hun endte opp med å kjøpe et ikke-tosifret antall plagg. Og med tom lommebok. Den var faktisk så tom at jeg måtte betale de åtte kronene det kostet å få med seg vann hjem til huset. Men Eva var lykkelig. Og det er jo viktig. En fin avslutning på ferien der altså.

Konklusjon dag 38, 39 & 40: I Spania. Ferie, selvfølgelig.

Dag 41 var hjemreise-dag, og den så jeg ikke spesielt frem til med tanke på hvordan turen nedover fortonet seg med en ikke helt fornøyd Tale. Den kan du lese om her. Denne gangen gikk det imidlertid ganske mye bedre. Tale var sysselsatt på hele flyturen på drøye fire timer:

  • Time 1: Tale hadde stirrekonkurranse med flere passasjerer og klødde han som satt foran oss i hodet gjentatte ganger.
  • Time 2: Tale sov (Yes!)
  • Time 3: Pappa og Tale lekte med Cheeky Charlie i midtgangen – kun avbrutt av trillevognen og tissetrengte passasjerer
  • Time 4: Tale spiste kjeks. Et par pakker.

Vel hjemme ble vi hentet av morfar i en flott BMW, og deretter kjørt hjem til mormor som sto klar med middagen som morfar hadde lagd. Da er det greit å komme hjem fra ferie! Hjem fra Spania mener jeg – ferie har jeg jo hele tiden!

Det er kanskje verdt å knytte en kommentar til at jeg skiftet på Tale når vi kom frem. Da hadde hun valgt å ikke bæsje tidligere på dagen, og hadde samlet opp mye godsaker hele veien. Og vi hadde tydeligvis gitt henne alt for mye vann, for det var tidenes bløteste bæsj. Det var som en slags suppe med kjøttboller, der kjøttbollene hadde satt farge på suppa. Og hun hadde bæsjet skjevt. Til venstre i – og utenfor – bleia. Med det resultat at body, strømpebukse, bilstol og kjolen til farmor fikk en ny odør den ettermiddagen. Men jeg skiftet på henne. Helt alene!

Konklusjon dag 41: Reisedag. Bedre enn forrige reisedag, men får ikke feriefølelsen gitt.

I dag – søndag 4. juni og dag 42 av pappapermisjonen – har vi brukt dagen til å pakke ut av koffertene, skifte dekk på bilen og leke med Tale. I rolig tempo. Tale har gått sin første tur i Jakobsgrenda i dag – i rolig tempo det også – med gå-vognen sin. Typisk at hun skulle lære det der akkurat når jeg skal begynne å være alene med henne.

I morgen skal vi kjøpe barnesikringsutstyr. Målet er at jeg kan ligge på sofaen og Tale kan svirre rundt på stuegulvet uten at jeg trenger å være på hugget hele tiden. Det blir så slitsomt å sette fotballkampene i FIFA 12 på pause hele tiden….

Konklusjon dag 42: Ferie.


Resultat til nå:

Feriedager: 40
Ikke-feriedager: 2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s