Dag 43: Den store barnesikringsdagen

Publisert: 4. juni 2012 i Uncategorized

I dag var det duket for at Tale og jeg skulle være alene hjemme en hel dag sammen, for første gang på fem uker i pappapermisjonen min. Jeg våknet av at Tale lagde baluba på rommet sitt klokka 08:15 – men jeg har egentlig ikke peiling på når hun våknet.

Jeg stablet meg ut av senga og inn på rommet til Tale og spurte med min rolige og harmoniske stemme om hun hadde sovet godt. Og akkurat i det jeg rundet hjørnet på rommet hennes fikk hun øye på meg, og satte i tidenes hyl før hun gråt så voldsomt at hun fikk pustebesvær. Jeg fikk plukket henne opp av senga, og prøvde desperat å roe henne mens hun satt på armen min. Fånyttes. Hun var rett og slett redd. For meg. Pappaen sin, liksom. Jeg vet ikke om det var morratrynet, det høye bustete håret eller det faktum at det var første gang jeg tok henne opp av senga på fem uker. Men etter noen minutter roet hun seg heldigvis, og skjønte vel at det var duket for en heidundrende artig far/datter dag!

Etter å ha tatt oss god tid med morgenstell og frokost var vi klare til å ta fatt på dagens oppdrag: barnesikring av første etasje i Jakobsgrenda 78. Vi har trapp både opp og ned som burde ha vært gjerdet inn for lenge siden, i tillegg til at Tale har funnet veien inn i skapene til porselenet og krystallen til mammaen sin. Pluss at jeg ønsker minst mulig stress i permisjonstiden, og ønsker å tilrettelegge for at jeg kan ligge på sofaen mens Tale vaser rundt med tresleiva si i stua.

Tale bæsjer vanligvis på formiddagen. Etter frokost. Så vi valgte å vente på at det skulle skje før vi dro på handletur. Og vi ventet. Og ventet. Og ventet. Forgjeves. Klokka ti inngikk vi en avtale om at hun ikke skulle bæsje før mamma kom hjem, og satte kursen for IKEA. Der parkerte vi selvfølgelig på familieparkeringen, og duret inn på jakt etter skuffe- og skapsperrer. Det fant vi ganske kjapt, og satte sporenstreks kursen for kiosken der det vanket pølse og brus til lunsj. Til far. Og pølsebrød og medbrakt juice til Tale.

Etter den herlige lunsjen kjørte vi videre til Barnas Hus, der vi kjøpte seks trappegrinder. Tale hadde nok klart seg med én, men vi har ofte besøk av konfirmanten Mia og beileren Eirik som begge krever forsterkede sperringer. Det viste seg forøvrig at det ikke bare er enkelt å frakte med seg barn i barnevogn og en stor, tung pappeske samtidig – men med ekstremt lange armer og mange pauser på de få meterne til bilen gikk det relativt greit. Jeg fikk med meg både grind og barn hjem i tide til dagens sove-stund.

Og mens Tale sov monterte jeg grind og skuffestoppere til den store gullmedaljen. Jeg rakk til og med å slappe av i ti minutter og gi en kort statusrapport til en bekymret mor som ringte for å høre hvordan det gikk med oss.

Etter drøye to timer våknet Tale og fikk i seg litt mat. Kjeks og frukt. Det var godt stemning, helt til hun fant ut at hun bare hadde lyst til å sitte på armen min. Og det fikk hun. Men etter en halvtimes tid ble det veldig upraktisk. Og tungt. Så da satt jeg henne ned på gulvet, til tross for store protester. Hun hadde imidlertid strake bein, og ble stående mens hun skrek. Til og med når jeg slapp henne sto hun midt på gulvet – uten å holde seg i noe som helst. Og skrek. Illsint. Jeg overdriver ikke hvis jeg sier hun sto der – alene – midt på gulvet – og gråt før hun merket at hun sto. Alene. Midt på gulvet. Da satt hun seg raskt ned, gitt.

Plutselig kom mamma Eva hjem fra jobb, og gjensynsgleden var stor. For begge to. Jeg sto selvfølgelig klar med middagen og et mer eller mindre ryddig hus til min kjære. Bjørn 10 points.

Rett etter middag bæsja Tale. Da var jeg dessverre opptatt, så Eva tok ansvar. Ære være mammaer. Og døtre som holder avtaler!

Dagens konklusjon: Tilrettelegging for fremtidige feriedager. God stemning. Ferie!


Resultat til nå:

Feriedager: 41
Ikke-feriedager: 2

 

kommentarer
  1. Stjernestøv sier:

    Nå venter vi spent på neste innlegg!

  2. Michaela sier:

    å herregud jeg oppdaga akkurat bloggen din. epic

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s