Dag 96: Bekhterevs og nakenbading..

Publisert: 27. juli 2012 i Uncategorized

Jeg får vel starte dagens innlegg med å klage på ryggen min igjen. Den er stadig like vond om morgenen, og Tale sin morgenfriske og fantastiske mamma må derfor ta morgenstellet. Etter et rask søk på google har jeg kommet frem til at jeg sannsynligvis har morgen-Bekhterevs. Håper det er forbigående, ellers må jeg oppsøke den såkalte fastlegen min som alltid henviser meg til fysioterapeut uansett hvilke symptomer jeg har. Jeg skal holde dere oppdatert.

Når jeg etterhvert hadde kommet meg krokbøyd og tissetrengt ned trappa hadde Tale allerede spist frokost, og mamma Eva svanset rundt i stua i pysjen sin. Ja, hun sover beklageligvis med pysj. Vi har vært kjærester lenge nå….

Prinsessa på sin side satt på gulvet med det tomme blikket sitt og kastet leker ut av ei lekekasse. Hun var sannsynligvis på jakt etter tresleiva si, men den ligger igjen hjemme. Jakten var akkompagnert av Tale sin sedvanlige klagesang, og sutringen ville ingen ende ta. Ikke engang da jeg – pappa og favorittforelder – ga meg til kjenne. Jeg prøvde å ta henne på armen, gå tur med henne, gi ‘a melk, vann, smokk, kos og ris – ingenting hjalp. Tvert imot – klagesangen tok til i styrke og leppa hang på knærne hennes. Da gikk både jeg og ikke minst den noe utålmodige mammaen lei, og vi bestemte oss for å legge Tale i vogna på en kald, mørk plass utenfor huset. Tale ble sannsynligvis skremt i søvn etter bare noen få minutter. Tidlig dupp i dag, altså.

Etter å ha sovet halvannen times tid våknet prinsessa blid som en sol, og humøret til mamma Eva hadde også steget noen hakk. Mormor og morfar syntes imidlertid synd på Tale etter behandlingen hun hadde fått av foreldrene tidligere på dagen, og ga henne en eske med Duplo. Byggeklosser altså. Stor Lego. Stas for pappaen også det. Tale klarer nemlig ikke å sette sammen klossene selv, og tyr til ingeniør-pappaen sin for å få hjelp. Og når en stolt far har klart å bygge et høyt tårn til datteren sin, lyser de rampete øynene til Tale som 1000-metere før hun river klossene fra hverandre i følge med entusiastiske hyl og hvin.

Så kom det ei grandtante (eller ei skikkelig gammel gammel-tante som de sier her i Trøndelag) på besøk. Morfar sin søster Tove hadde plukket markblomster på tomta til Vegvesenet, og kom for å hilse på prinsessa.

Gradestokken krøp over 18 grader i dag, og da fant mamma Eva ut at Tale måtte få bade. Ute. Og før jeg – som den ansvarlige forelder – klarte å reagere hadde Eva plassert Tale i en stamp med kaldt vann rett i veikanten. Naken. Tale, altså. På utstilling til alle forbipasserende. Jeg er usikker på hvor stas Tale synes det er når hun får se bilder av seg selv kliss naken i en badestamp i vegkanten på riksveg 721. På Fosen. En såkalt sommerdag det herrens året 2012.

Og som om ikke et kaldt bad var nok, bestemte mormor seg for at Tale skulle få is. Pin-up. Prinsessa hadde knapt rukket å bli tør før hun satt på fanget til mormor og gaflet i seg en hel ispinne. Sukkeret gjorde imidlertid at hun fikk varmen i kroppen igjen rett etterpå, der hun krabbet i sirkel rundt på gressplenen utenfor hytta. På jakt etter mer is.

Morfar har gjentatte ganger prøvd å løfte opp Tale i dag, men blir avspist med et slag over armene og et kontant nei fra Tale. Hver gang. Det kan virke som at mine formaninger om at hun ikke skal snakke med fremmede menn endelig har sunket inn, men at jeg ikke har vært flink nok til å fortelle avkommet om slekta hennes.

Middag, bading og kveldsmat gikk som det pleier: Bra, bra og dårlig. En vanlig avslutning på feriedagen her på Fosen.


Resultat til nå:

Feriedager: 81
Ikke-feriedager: 15

kommentarer
  1. Stjernestøv sier:

    Har du konkludert?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s